Pojem záhrada nám prezrádza veľa, vidíme ju kvetinovú, zeleninovú, s liečivými bylinkami, so skalkami, kríkmi, stromčekmi, jazierkom, bazénom, živým plotom s peknými terasami či altánkami.

Zelená záhrada

Zelenú záhradu si môžete vytvoriť výsadbou vždyzelenými drevinami, ktorá bude pôsobivo krásna po celý rok. Zelená záhrada počas celého roka je moderný typ záhradného riešenia.
Kombináciou vždyzelených a ihličnatých drevín, doplnených vždyzelenými trvalkami a trávami alebo papraďami na tienistých miestach a s neopadavými rastlinami sa dá vytvoriť štruktúra pôsobivá stálou farebnosťou listov, ale aj kvitnúcimi kvetmi rôznych výrazných farieb. Pri vždyzelených drevinách oceníme krásu rôznych odtieňov zelene. Zo zelenej záhradky sa môžete tešiť po celý rok aj počas zimy. Vždyzelené rastliny sú rastliny po celý rok olistené neopadavým lístím. Podľa tejto charakteristiky sem patria vždyzelené listnaté dreviny, vždyzelené byliny a ihličnaté dreviny. Podstatný rozdiel medzi vždyzelenými listnatými drevinami a ihličnanmi je v tom, že ihličnaté sú olistené ihličkami alebo šupinkami, ktoré majú inú stavbu ako listy listnatých drevín (či už opadavých, alebo neopadavých – vždyzelených). Z hľadiska pôsobenia v záhradnej úprave sú vždyzelené dreviny zaujímavé stálym vzhľadom a zelenosťou po celý rok.