Pojem záhrada nám prezrádza veľa, vidíme ju kvetinovú, zeleninovú, s liečivými bylinkami, so skalkami, kríkmi, stromčekmi, jazierkom, bazénom, živým plotom s peknými terasami či altánkami.

Záhradný nábytok a doplnky

Záhradný nábytok

Sedacie kreslá, sedacie lavičky, stoličky, stolíky sa vyrábajú z ratanu alebo bambusu. Ratanový nábytok je atraktívny, praktický a odolný. Ratanové drevo je masívne drevo z lianovitej rastliny. Ratan je ohybný, veľmi pružný a pri výrobe nábytku jeho pružnosť umožňuje zaujímavé a ľahšie spracovanie. Tento nábytok je vhodný okrem zimných záhrad aj do vstupných hál, predsiení a na výrobu rôznych doplnkov. Do záhrad je nábytok upravovaný inak než interiérový, preto je aj odolnejší. Umiestnenie v altánku alebo na terase je teda ideálne. Ratan si zachová všetky svoje dobré vlastnosti. Bambus je ekologická surovina a je veľmi obľúbeným prírodným materiálom na výrobu nábytku. Je hladký, ľahký a možno z neho vytvoriť rôzne umelecké diela.

Záhradné doplnky

Veľmi zaujímavým doplnkom záhrad sú aj všelijaké pergoly a treláže.  Pergoly a treláže sú ľahké drevené konštrukcie na popínavé rastliny. Okrem dreva môžu byť zhotovené z rozličných iných materiálov. Vhodný je  kovový materiál,  lišty rôznej hrúbky, bambusové tyče. Ohnuté do oblúka alebo do iného tvaru.